
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,880 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,117 |
اثر مرحله برداشت و عملآوری اسیدی و میکروبی بر خصوصیات تجزیه پذیری سیلاژ سورگوم با روش تولید گاز | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 4، دوره 3، شماره 4، اسفند 1393، صفحه 39-46 اصل مقاله (271.04 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2015.319 | ||
نویسندگان | ||
بهناز عینی؛ مسلم باشتنی* ؛ علیرضا عرب | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر مرحله برداشت و افزودن اسیدفرمیک و مایع شکمبه به سیلاژ سورگوم بر میزان گاز تولیدی حاصل از سیلاژ سورگوم انجام شد. سورگوم در چین اول و دوم برداشت و هنگامی که میزان ماده خشک آن به 25 درصد رسید با اسید فرمیک و مایع شکمبه عمل آوری و سپس سیلو گردید. طول مدت سیلوکردن 81 روز بود. پس از باز کردن درب سیلوها و خشک کردن نمونهها، از هرتیمار به منظور بررسی میزان تولید گاز نمونه برداشته و درون سرنگهای تولید گاز ریخته شد. تولید گاز در زمان 2، 4، 6، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت قرائت و یادداشت شد. نتایج نشان داد میزان تولید گاز در سیلاژ حاصل از چین دوم کمتر بود، همچنین میزان ضریب b نیز در این تیمار بیشتر از سیلاژ چین اول بود. در آزمایش دوم میزان تولید گاز در سیلاژ عملآوری شده با مایع شکمبه به طور معنیداری کمتر از تیمار شاهد بود، ضریب bدر سیلاژ عملآوری شده با اسید فرمیک بیشتر از تیمار شاهد بود. قابلیت هضم ماده آلی و انرژی متابولیسمی در چین اول بیشتر از چین دوم بود. عمل آوری سیلاژها با مایع شکمبه باعث کاهش معنی دار قابلیت هضم ماده آلی (73/45 در مقابل 1/52 و 59/52 درصد) و انرژی متابولیسمی (72/6 در مقابل 7/7 و 75/7 مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) نسبت به اسید فرمیک و شاهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
سیلاژ سورگوم؛ تولید گاز؛ اسیدفرمیک؛ مرحله برداشت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,064 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 713 |