
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,883 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,117 |
بررسی ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی سرشاخههای گلمحمدی در مقایسه با علوفه یونجه با استفاده از روشهایIn vitro و In situ | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 1، دوره 2، شماره 4، اسفند 1392، صفحه 1-10 اصل مقاله (497.72 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2014.252 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا آذرزمزم؛ امید دیانی؛ رضا طهماسبی* ؛ امین خضری | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور تعیین ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم، تجزیه پذیری و ارزش غذایی سرشاخه گلمحمدی در مقایسه با علوفه یونجه با استفاده از دو روشin situ و in vitroانجام شد. دادههای جمعآوری شده در قالب آزمون آماریt-test تجزیه آماری شدند. تفاوت معنیداری بین علوفه یونجه و سرشاخه گلمحمدی از نظر ماده آلی، پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و عصاره اتری مشاهده شد (05/0>P). میانگین تجزیه پذیری مؤثر ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی برای علوفه یونجه با سرشاخه گلمحمدی متفاوت نبود. قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی علوفه یونجه و سرشاخه گلمحمدی به ترتیب 29/44، 86/ 48 درصد و 30/53، 36/52 درصد بود که اختلاف معنیداری با یکدیگر نداشتند. حجم گاز تولیدی علوفه یونجه در مقایسه با سرشاخه گلمحمدی تا 24 ساعت انکوباسیون، به طور معنیداری بیشتر بود (05/0>P). نتایج پژوهش حاضر نشان میدهد که سرشاخه گلمحمدی با توجه به ترکیب شیمیایی و کینیتیک هضم و تجزیه پذیری شکمبهای دارای ارزش غذایی مناسب برای جایگزینی با بخشی از علوفه یونجه در جیره نشخوارکنندگان میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
یونجه؛ سرشاخه گلمحمدی؛ تجزیه پذیری؛ قابلیت هضم؛ خصوصیات فیزیکی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,347 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,209 |