
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,884 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,117 |
تعیین ارزش تغذیهای دانهی گلرنگ خام و فرآوریشده با حرارت با استفاده از روشهای کیسههای نایلونی و تولید گاز و بررسی روند تجزیهپذیری ماده خشک آنها با مدلهای هضمی مختلف | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 19-27 اصل مقاله (368.41 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2013.193 | ||
نویسندگان | ||
حجت شهزاد؛ اکبر تقی زاده* ؛ یوسف مهمان نواز | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر، به منظور تعیین ارزش غذایی دانهی گلرنگ خام و عملآوری شده (در 120 درجه سانتیگراد)، با روشهای کیسههای نایلونی (in situ) و روش آزمون گاز (in vitro)انجام شد. در این پژوهش تعداد دو رأس گوسفند اختهی فیستولاگذاری شده (5/2 ±5/50کیلوگرم)، مورد استفاده قرار گرفت. مقدار گاز تولیدی در زمانهای 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48 و 72 ساعت و تجزیهپذیری به روشهای کیسههای نایلونی در زمانهای صفر، 4، 8، 12، 16، 24، 36 و 48 ساعت اندازهگیری گردید. تجزیهپذیری مادّهیخشک دانهی گلرنگ خام و عملآوری حرارتی شده در 48 ساعت انکوباسیون به ترتیب 30/54 و 90/50 درصد به دست آمد (05/0 ≥P). تجزیهپذیری پروتئین خام دانهی گلرنگ خام و عملآوری حرارتی شده در 48 ساعت انکوباسیون به ترتیب 89/47 و 25/44 درصد به دست آمد (05/0 ≥P). برای تفسیر روند تجزیهپذیری مادهیخشک دانهی گلرنگ مدل 3 و برای پروتئین خام دانهی گلرنگ مدل 2 بهترین مدل برازش شده بودند. میزان گاز تولیدی دانهی گلرنگ خام و عملآوری حرارتی شده (72 ساعت پس از انکوباسیون) به ترتیب 39/161 و 12/328 میلیلیتر بر گرم مادّهیخشک بود (05/0 ≥P). | ||
کلیدواژهها | ||
دانهی گلرنگ؛ عملآوری با حرارت؛ تجزیه پذیری؛ تولید گاز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 863 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,353 |