
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,896 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,125 |
تأثیر سطوح مختلف گلوتاتیون و سوپراکسید دیسموتاز بر برخی از ویژگیهای اسپرم گاو پس از انجماد | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 1، دوره 1، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 1-7 اصل مقاله (290.81 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2013.188 | ||
نویسندگان | ||
رستگار الفتی کرجی؛ حسین دقیق کیا* ؛ غلامعلی مقدم؛ علی حسین خانی؛ صادق علیجانی | ||
چکیده | ||
هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف آنتیاکسیدانهای سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون احیا شده (GSH) قبل از انجماد بر ویژگیهای حیاتی اسپرم پس از یخ گشایی گاو بود. در این مطالعه 4 راس گاو هلشتاین با سن 5-4 سال استفاده شد. از هر گاو در 5 نوبت و در مجموع 20 مرتبه اسپرم گیری بعمل آمد. پس از افزودن آنتیاکسیدانهای سوپراکسید دسموتاز به میزان (IU/ml 100 و 150) و GSH به میزان (mM 5 و 5/7) به رقیق کننده تریس-زرده تخم مرغ نمونهها منجمد شدند. بدنبال یخگشائی نمونههای منی، پارامترهای تحرک کل، تحرک پیشرونده، زندهمانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی در ساعات صفر و 2 انکوباسیون تعیین شدند. افزودن سطوح مختلف آنتیاکسیدانهای سوپراکسید دسموتاز و GSH تاثیری بر پارامترهای اندازه گیری شده در ساعت اولیه انکوباسیون پس از یخگشائی نداشتند. 2 ساعت پس از انکوباسیون، تحرک کل، زندهمانی و یکپارچگی غشاء اسپرم در نمونههای منی حاوی سوپراکسید دسموتاز به میزان (IU/ml 100)، بطور معنیداری بهبود یافت (05/0>P ). افزودن سوپراکسید دیسموتاز به محلول رقیق کننده منی به میزان (IU/ml 150) باعث حفظ یکپارچگی غشاء اسپرم گردید (05/0 >P). در نمونههای منی با آنتیاکسیدان GSH (mM 5)، تحرک کل و یکپارچگی غشاء اسپرم، بهبود قابل ملاحظهای را پس از یخگشائی نشان داد (05/0>P). بطور کلی نتایج این آزمایش نشان دهنده آن است که استفاده از آنتیاکسیدانهای سوپراکسید دسموتاز و GSH در رقیقکننده میتواند کیفیت منی گاو را پس از یخگشائی حفظ نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
انجماد منی؛ گلوتاتیون احیا شده؛ سوپر اکسید دیسموتاز؛ پارامترهای اسپرم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,267 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,372 |