| تعداد نشریات | 21 |
| تعداد شمارهها | 337 |
| تعداد مقالات | 3,559 |
| تعداد مشاهده مقاله | 4,284,303 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,983,680 |
ارزیابی کارایی مدلهای شبکه عصبی مصنوعی در تخمین عملکرد محصول زعفران بر اساس پارمترهای اقلیمی | ||
| پژوهش های زعفران | ||
| مقاله 3، دوره 1، شماره 1، تیر 1392، صفحه 27-35 اصل مقاله (637.55 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jsr.2013.431 | ||
| نویسندگان | ||
| ابوالفضل اکبرپور* 1؛ امید خراشادیزاده2؛ علی شهیدی3؛ الهام قوچانیان4 | ||
| 1استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بیرجند | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب دانشگاه بیرجند | ||
| 3استادیار گروه مهندسی اب دانشگاه بیرجند | ||
| 4دانشجوی کارشناسی ارشد منابع اب دانشگاه بیرجند | ||
| چکیده | ||
| زعفران به عنوان با ارزش ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد. در حال حاضر ایران بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است، بطوریکه بیش از 7/93 درصد تولید جهانی این محصول گران بها به ایران اختصاص دارد، اما علیرغم قدمت کشت زعفران و ارزش افزوده این محصول در مقایسه با بسیاری از محصولات زراعی رایج در کشور سهم کمتری از فناوری های نوین را به آن اختصاص یافته و تولید آن عمدتاً بر دانش بومی متکی بوده است. تحقیق حاضر با هدف توسعه و ارزیابی کارایی مدل شبکه عصبی مصنوعی در محاسبه عملکرد محصول گیاه زعفران بر اساس پارامتر های اقلیمی انجام گرفته است. کالیبراسیون و صحت سنجی مدل ها با استفاده از آمار عملکرد این محصول و عوامل اقلیمی طی سال های 68 - 1367 صورت پذیرفت. به-منظور ارزیابی مدل ها از شاخص های آماری ضریب همبستگی، میانگین قدرمطلق خطا و میانگین مربعات خطا استفاده شد. شبکه عصبی پیشنهادی با ضریب همبستگی 95/0 میانگین قدر مطلق خطا 07/0 و میانگین مربعات خطا 2/0 از دقت مناسبی در تخمین عملکرد گیاه زعفران داشت. تحلیل حساسیت مدل ها نشان داد که عملکرد محصول بیشترین حساسیت را به عامل بارندگی سپس دما و در نهایت رطوبت دارد. به طور کلی، کاربرد شبکه عصبی انتخابی در این مقاله می تواند زمینه ارتقای عملکرد محصول زعفران را در شرایط اقلیمی منطقه مورد مطالعه فراهم نماید. | ||
| کلیدواژهها | ||
| زعفران؛ شبکه عصبی مصنوعی؛ عملکرد؛ عوامل اقلیمی | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,313 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 905 |
||