
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,811 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,299 |
بررسی میزان جذب فسفر و آهن و برخی شاخصهای فیزیولوژیک در گندم نان و گونه های وحشی اجدادی آن | ||
تنشهای محیطی در علوم زراعی | ||
مقاله 1، دوره 4، شماره 2، اسفند 1390، صفحه 93-104 اصل مقاله (206.46 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/escs.2012.102 | ||
نویسندگان | ||
مهرانگیز اکبری* 1؛ محمد جواد زارع2؛ علی اشرف مهرابی2؛ علی اصغر نصرالله نژاد3 | ||
1کارشناس ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه ایلام | ||
2عضو هیات علمی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه ایلام | ||
3عضو هیات علمی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی میزان جذب فسفر و آهن و برخی شاخصهای فیزیولوژیک در گندم نان (رقم سرداری) و گونههای وحشی اجدادی آن جهت گزینشهای بهنژادی و انتقال ژن، آزمایش فاکتوریلی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا شد. در این آزمایش، خصوصیات فیزیولوژیک و میزان جذب فسفر و آهن گندم نان و گونه های اجدادی آن (boeoticumTriticum ، Aegilops speltoides، Triticum diccocoides وAegilops tauschii) تحت تأثیر عامل کود فسفر (در 2 سطح) و محلول پاشی کلات آهن (در 2 سطح) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان غلظت عناصر فسفر و آهن سیستم هوایی در میان گونه های مختلف دارای تفاوت معنی دار بود. گونه های boeoticumTriticumو Triticum diccocoidesبیشترین میزان جذب فسفر و گونههای boeoticumTriticum و Aegilops speltoidesبیشترین میزان جذب آهن را داشتند. نتایج نشان داد که کاربرد کود فسفر میزان پرولین و قند های محلول را در مرحله گلدهی در همه گونهها، به ویژه گونه زراعی گندم و Aegilops tauschiiافزایش داد. گونه زراعی (رقم سرداری) وAegilops tauschii بیشترین میزان پرولین و قند را داشتند. اثر متقابل عامل کود فسفر در گونههای مختلف گندم بر میزان پرولین و قندهای محلول معنی دار بود. | ||
کلیدواژهها | ||
گندم وحشی؛ تنش خشکی؛ پرولین؛ قندهای محلول؛ تنظیم اسمزی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,402 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,371 |