
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,890 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,122 |
اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عملآوری شده به جای ذرت بر عملکرد، صفات کمی و کیفی تخممرغ و متابولیتهای خونی در مرغهای تخمگذار سویههای لاین W-36 | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 4، دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 18، شهریور 1401، صفحه 37-52 اصل مقاله (735 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2016.558 | ||
نویسندگان | ||
فاروق کارگر* 1؛ حسن کرمانشاهی2؛ علی جوادمنش3 | ||
1فارغ التحصیل کارشناسی ارشد تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2استاد تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3استادیار ژنتیک و اصلاح دام گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عملآوری شده با هیدروکسید سدیم بر عملکرد و صفات کمی و کیفی تخممرغ و متابولیتهای خون در مرغهای تخمگذار، تعداد 336 قطعه مرغ بالغ سویههای-لاین W36 با سن 34 هفته تولید انتخاب و در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، و تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 8 هفته مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها به ترتیب شامل تیمار شاهد (بدون استفاده از میوه بلوط)، 10،5 و 15 درصد میوه بلوط خام و 10،5 و 15 درصد میوه بلوط عمل- آوری شده به مدت 24 ساعت با هیدروکسید سدیم پنج درصد بودند. نتایج نشان داد که با انجام عملآوری با هیدروکسید سدیم، میزان پروتئین خام میوه بلوط از 19/4 به 15/7 درصد افزایش و تانن آن نیز از 87/8 به 87/0 درصد کاهش یافت. اسیدهای آمینه متیونین، سیستین و لیزین نیز بعد از فرآوری به ترتیب از 063/0، 025/0 و 122/0 به 076/0، 067/0 و 285/0 افزایش یافت. تفاوت معنیداری در سفیده تخممرغ بین تیمارها مشاهده شده به طوریکه تیمار شاهد بیشترین و تیمار 15 درصد بلوط خام کمترین میزان را داشت. درصد زرده تخم مرغهای تغذیه شده با بلوط خام و عملآوری شده به طور معنیداری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0≥P). اختلاف معنیداری در صفات عملکردی بین تیمارها مشاهده نشد. ضخامت پوسته دارای اختلاف معنیداری بین تیمارها بود. به طوریکه در تیمار شاهد بیشترین مقدار (08/394 میکرومتر) و تیمار حاوی 15 درصد میوه بلوط خام کمترین (16/386 میکرومتر) مقدار بود. استفاده از 10 درصد میوه بلوط عملآوری شده با توجه به زیاد بودن بلوط و همچنین ارزان بودن آن و بالا بودن قیمت ذرت میتواند جایگزین مناسبی برای ذرت باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
صفات عملکردی؛ عملآوری؛ کیفیت تخممرغ؛ مرغ تخمگذار؛ میوه بلوط؛ هیدروکسید سدیم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,218 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,776 |