
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,888 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,120 |
مقایسه روش آنزیمی و روش پیشنهادی سیستم CNCPS در برآورد تجزیه پذیری شکمبه و قابلیت هضم رودهای دانه سویا فرآوری شده با دو روش مختلف | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 3، دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 18، شهریور 1401، صفحه 25-35 اصل مقاله (417.39 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2016.557 | ||
نویسندگان | ||
مرضیه رحمتی1؛ فرشید فتاح نیا2؛ حسین جهانی عزیزآبادی* 3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام | ||
3استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور مقایسه دادههای روش آنزیمی- آزمایشگاهی و دادههای زیر بخشهای نیتروژندار در تخمین پروتئین قابل تجزیه در شکمبه و قابل هضم در روده، در دانه سویا خام، برشته و اکسترود شده انجام شد. برشته کردن و اکسترود کردن نسبت به دانه خام مقدار بخش A، B1 و نیتروژن قابل حل دانه سویا را کاهش و بخشهای B2، B3 و C (به جز در دانه سویا اکسترود شده) را افزایش داد. کمترین مقدار ناپدید شدن شکمبهای و پس از شکمبهای پروتئین در دانه سویای برشته شده مشاهده شد. نتایج این آزمایش نشان داد که فرآوری حرارتی به طور مؤثری باعث تغییر در بخشهای نیتروژندار و کاهش تجزیهپذیری شکمبهای پروتئین دانه سویا شد. همچنین مشاهدات ما نشان داد که همبستگی بسیار بالایی بین دادههای حاصل از روش آنزیمی- آزمایشگاهی و روش پیشنهادی سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل در برآورد میزان پروتئین قابل تجزیه در شکمبه (93/0r2=) و قابلیت هضم پس از شکمبهای (96/0r2=) وجود دارد. به نظر میرسد اکسترود کردن با کاهش بخش C نیتروژن و افزایش قابلیت هضم رودهای پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه روش بهتری برای فرآوری دانه سویا به منظور افزایش میزان پروتئین عبوری آن باشد و استفاده از زیربخشهای نیتروژندار در تخمین میزان پروتئین قابل تجزیه در شکمبه میتواند جایگزین مناسبی برای روشهای آنزیمی معتبر باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اکسترود کردن؛ برشته کردن؛ روش آنزیمی؛ قابلیت هضم شکمبهای؛ قابلیت هضم پس از شکمبهای | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,123 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,170 |