
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,880 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,117 |
بررسی بهرهوری عوامل تولیدی و رقابتی در تولید گوشت مرغ (مطالعه موردی: مرغداریهای شهرستان نیشابور) | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 1، خرداد 1394، صفحه 53-61 اصل مقاله (312.06 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2015.338 | ||
نویسندگان | ||
رضا سه چوبی* ؛ احمدرضا یزدانی؛ سیدعلی حسینی یکانی؛ رضا حیدری کمالآبادی | ||
چکیده | ||
گوشت مرغ یکی از مهمترین مواد غذایی است و تولید اقتصادی آن از ضروریات میباشد. افزایش بهرهوری و کارایی در یک واحد تولیدی به مفهوم کاهش هزینه تولید هر واحد محصول و قیمت تمام شده آن میباشد و در نتیجه توان واحد در رقابت با سایر واحدهای رقیب افزایش مییابد. مطالعه حاضر به بررسی بهرهوری تولید گوشتمرغدر شهرستان نیشابور پرداخته است. این تحقیق با مطالعه اسناد، اطلاعات موجود و تکمیل پرسشنامه از 60 واحد پرورشی مرغ گوشتی که در سال1392 در سطح شهرستان نیشابور فعال بودهاند به روش سرشماری و انجام مصاحبه با همه مرغداران اجرا گردید. پس از بررسی وضعیت موجود، با استفاده ازدادههای جمعآوری شده از مرغداریها، تابع تولید کاب - داگلاس برآورد شد. نتایج نشان داد که تابع تولید در مورد متغیرهای هزینه خوراک مصرفی، هزینه بهداشت و درمان، هزینه بیمه و هزینه انرژی (برق و سوخت مصرفی)معنیدار بود. ازطریق تابع برآوردی، شاخصهای تولید متوسط و تولید نهایی برآوردگردید. بهرهوری متوسط هزینه خوراک مصرفی، هزینه بیمه، هزینه بهداشت و درمان و هزینه انرژی در کل نمونهها به ترتیب برابر 0012/0، 125/0، 019/0 و 189/0 برآورد گردید. همچنین برآورد بهرهوری نهایی هزینه خوراک مصرفی، هزینه بهداشت و درمان، هزینه بیمه و هزینه انرژی به ترتیب برابر با 00087/0، 0017/0- ، 011/0 و 058/0 محاسبه شد.در بین عوامل یاد شده، هزینه خوراک مصرفی دارای بیشترین کشش تولید نسبت به سایر هزینهها بود؛ و مثبت بودن علامت ضریب برآورد شدهی این متغیر،مطابق انتظار بوده و این امر نکته مثبتی در فعالیتهای پرورش طیور به شمار میرود. ضریب کشش تولید هزینه بهداشت و درمان منفی بود که نشان از استفاده بیشتر از حد معمول از این نهاده است که در این زمینه اتلاف هزینه صورت گرفته است. مثبت بودن ضرایب کشش هزینه انرژی و بیمه نشان دهنده استفاده بهینه و منطقی از این عوامل در واحدهای پرورش مرغ گوشتی می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بهرهوری؛ مرغ گوشتی؛ تابع تولیدکاب - داگلاس؛ عوامل تولید؛ نیشابور | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 935 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,239 |