
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,869 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,116 |
بررسی خصوصیات استخوان درشتنی و pH دستگاه گوارش جوجههای گوشتی تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 3، دوره 3، شماره 3، آذر 1393، صفحه 23-34 اصل مقاله (368.15 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2014.277 | ||
نویسندگان | ||
مصیب شلایی؛ سیدمحمد حسینی* | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی و مقایسه اثر استفاده از آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک بر اسیدیته قسمتهای مختلف دستگاه گوارش و خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 160 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس- 308 با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- تیمار شاهد (بدون افزودنی)، 2- جیره پایه + 150 گرم در تن آنتیبیوتیک )اکسی تتراسایکلین(، 3- جیره پایه + 3 کیلوگرم در تن مکمل اسید آلی )اُرگاسید(، 4- جیره پایه + 150 گرم در تن پروبیوتیک )پروتکسین( و 5- جیره پایه + 2 کیلوگرم در تن پریبیوتیک )مانان الیگوساکارید(. نتایج نشان داد pH دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم در اثر استفاده از مکمل اسید آلی به طور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). همچنین مکمل پروبیوتیکی باعث کاهش معنیدار pH دئودنوم و ژژنوم شد (05/0P<). درصد کلسیم استخوان درشتنی در اثر استفاده از مکمل اسید آلی و پریبیوتیک افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0P<). درصد منیزیم استخوان درشتنی نیز با استفاده از مکمل اسید آلی افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0P<). استفاده از مکمل اسید آلی باعث افزایش معنیدار ضخامت استخوان درشتنی شد (05/0P<). استحکام و مقاومت استخوان درشتنی در برابر ضربه، اگرچه تحت تأثیر مکملهای اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک بهبود پیدا کرد ولی معنیدار نبود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد استفاده از مکمل اسید آلی سبب افزایش سطح عناصر استخوان درشتنی جوجههای گوشتی گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجههای گوشتی؛ مقاومت استخوان درشتنی؛ مواد معدنی استخوان درشتنی؛ pH دستگاه گوارش | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 843 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,052 |