
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,896 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,124 |
بررسی اثر روشهای مستمر و غیرمستمر استفاده از آنزیم در دورههای مختلف پرورش بر برخی خصوصیات عملکردی و لاشه جوجههای گوشتی سویه راس | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 2، شهریور 1393، صفحه 11-19 اصل مقاله (301.81 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2014.269 | ||
نویسندگان | ||
سودابه پرهیزکار* ؛ عبدالرضا کامیاب؛ سیدرضا میرائیآشتیانی | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش مقایسهی انواع روشهای استفاده از آنزیم و بررسی اثر آنها بر عملکرد طیور، خصوصیات لاشه، درصد تلفات و رطوبت بستر بود. تعداد 750 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 مخلوط دو جنس نر و ماده در 6 تیمار آزمایشی قرار گرفتند. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار و 25 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل : 1)جیره شاهد بر پایهی ذرت-سویا، بدون مولتی آنزیم و 5 تیمار باقیمانده بر پایهی گندم و جو بود و فقط نحوهی مصرف مولتی آنزیم در آنها تفاوت داشت؛ 2) استفاده از آنزیم به صورت یک روز در میان 3) استفاده از آنزیم به صورت دو روز در میان 4) عدم استفاده از آنزیم در یک هفتهی آخر پرورش 5) عدم استفاده از آنزیم در دو هفتهی آخر پرورش و 6) استفاده از آنزیم به صورت مستمر و روزانه. کلیهی تیمارهای آزمایشی دارای میزان انرژی یکسان بودند. نتایج نشان داد بیشترین افزایش وزن مربوط به تیمار 3 و بهترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمار 6 بود (05/0P<). همچنین بالاترین درصد رطوبت بستر مربوط به تیمار 1 و 5 بود (05/0P<). درصد تلفات و خصوصیات لاشه تحت تأثیر جیرههای مختلف آزمایشی قرار نگرفت. در نهایت، نتایج نشان داد بین تیمارهای 1، 2 و 3 تفاوت معنیداری از نظر عملکرد جوجهها وجود نداشت. با توجه به اینکه مصرف آنزیم به صورت غیر مستمر میتواند در طول یک دورهی پرورش نقش مهمی در کاهش هزینهی دان مصرفی داشته باشد، کاربرد این روشها میتواند باعث کاهش هزینه دان و در نتیجه کاهش خروج ارز از کشور شود. | ||
کلیدواژهها | ||
مولتی آنزیم؛ عملکرد؛ صفات لاشه؛ جوجه گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 786 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 568 |