
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,869 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,116 |
بررسی اثر اسید آلی بر برخی فراسنجههای خونی و خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 15-24 اصل مقاله (439.11 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2014.261 | ||
نویسندگان | ||
زهرا تهامی؛ سید محمد حسینی* ؛ مسلم باشتنی | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر استفاده از اسید آلی بر غلظت برخی متابولیتهای سرم، مواد معدنی پلاسمای خون و برخی خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی سویه راس 308 انجام شد. آزمایش با تعداد 128 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره پایه (بدون افزودنی)، 2- جیره پایه + 1/0% از اسید آلی (ارگاسید)، 3- جیره پایه + 2/0% از اسید آلی و 4- جیره پایه + 3/0% از اسید آلی. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که غلظت متابولیتهای سرم شامل: اوره، کلسترول، تریگلیسرید، پروتئین کل، آلبومین و گلوبولین و همچنین مواد معدنی پلاسما شامل کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن در سن 21 و 42 روزگی تحت تأثیر معنیدار اسید آلی قرار نگرفت. غلظت تریگلیسرید خون در سن 42 روزگی تحت تأثیر معنیدار تیمارهای آزمایشی قرار گرفت بدین صورت که تیمار حاوی 2/0درصد اسید آلی بیشترین میزان تریگلیسرید خون را داشت و تیمارهای شاهد و 3/0درصد اسید آلی کمترین میزان تریگلیسرید خون را به خود اختصاص دادند و این اختلاف به لحاظ آماری معنیدار بود (05/0>P). درصد کلسیم، فسفر و منیزیم استخوان درشتنی جوجههای گوشتی تحت تأثیر سطوح بالاتر اسید آلی قرار نگرفت. درصد خاکستر، وزن نسبی، طول نسبی، قطر داخلی و ضخامت استخوان درشتنی جوجههای گوشتی نیز تحت تأثیر معنیدار تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان داد استفاده از اسید آلی اُرگاسید نتوانست فراسنجههای خونی و خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی را تحت تأثیر قرار دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای آلی؛ جوجه گوشتی؛ استخوان درشتنی؛ فراسنجههای خونی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 877 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,732 |