
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,867 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,116 |
بررسی اثر سطوح مختلف مکمل ویتامینی بر عملکرد، وضعیت سیستم ایمنی، خصوصیات استخوان پا و اکسیداسیون در بافت ران جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 2، دوره 2، شماره 3، آذر 1392، صفحه 11-21 اصل مقاله (270.55 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2014.236 | ||
نویسندگان | ||
مسعود برزگر؛ حسین مروج* ؛ محمود شیوازاد؛ موسی الرضا باغانی | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف مکمل ویتامینی بر عملکرد، وضعیت سیستم ایمنی، خصوصیات استخوان پا و میزان اکسیداسیون در بافت ران جوجههای گوشتی در سه هفته پایانی دوره پرورش (22 تا 42 روزگی) با 400 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308، با 10 تیمار و 4 تکرار به صورت طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارها شامل: تیمار 1 فاقد مکمل ویتامینی، تیمارهای 2، 3 و 4 جیرههای حاوی 33/33 درصد مکمل ویتامینی، تیمارهای 5، 6 و 7 جیرههای حاوی 66/66 درصد مکمل ویتامینی و تیمارهای 8، 9 و 10 جیرههای حاوی 100 درصد مکمل ویتامینی بودند به نحوی که تیمارهای 2، 5 و 8 فقط از روزهای22 تا 28، تیمارهای 3، 6 و 9 از روزهای 22 تا 35 و تیمارهای 4، 7 و 10 فقط از روزهای 22 تا 42 حاوی مکمل ویتامینی را دریافت کردند. نتایج نشان داد که کاهش یا حذف مکمل ویتامینی از سن 22 تا 42 روزگی تفاوت معنیداری بر عملکرد تولیدی، سیستم ایمنی، خصوصیات استخوان پا و همچنین اکسیداسیون گوشت ران، سه ماه بعد از کشتار نداشت (05/0P>)، در حالیکه شش ماه پس از کشتار، بین تیمارهایی که به میزان 66/66 و 100 درصد مکمل ویتامینی دریافت کرده بودند و تیمار فاقد مکمل ویتامینی تفاوت معنیدار مشاهده شد (05/0P<)، همچنین بین سطوح 66/66 و 33/33 درصد تفاوت معنیدار وجود نداشت (05/0P>). لذا به نظر میرسد میتوان در سه هفته پایانی دوره پرورش سطح مکمل ویتامینی را تا 33/33 درصد (800 گرم در تن) سطح پیشنهادی (5/2 کیلوگرم در تن) جوجههای گوشتی کاهش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
اکسیداسیون؛ جوجه گوشتی؛ خصوصیات استخوان پا؛ سیستم ایمنی؛ عملکرد؛ مکمل ویتامینی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 870 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 441 |