
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,896 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,124 |
بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سبز بر صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 7، دوره 2، شماره 1، خرداد 1392، صفحه 57-64 اصل مقاله (501.86 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2013.224 | ||
نویسندگان | ||
معصومه کریمیراد* ؛ نظر افضلی؛ محمود قزاقی؛ حسین نعیمیپور یونسی | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سبز بر صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با تعداد 288 قطعه بلدرچین ژاپنی تخمگذار نژاد سفید انگلیسی در 6 تیمار شامل جیرههای حاوی سطح، صفر (بدون زیره سبز)، 5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2 درصد پودر زیرهسبز با 4 تکرار و 12 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 8 هفته از سن 7 تا 15 هفتگی بلدرچین انجام گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که سطوح مختلف دانه زیره سبز بر استحکام پوسته، رنگ زرده، وزن پوسته و ضخامت پوسته از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشت. ولی تفاوت آماری معنیداری بر واحد هاو مشاهده شد (05/0> P). بالاترین واحد هاو تخم بلدرچینها در گروه تغذیه شده با جیره شاهد مشاهده شد و سطح 5/1 درصد دانه زیره سبز باعث کاهش معنیدار واحد هاو تخم بلدرچینها شد (05/0> P ). سطوح مختلف دانه زیره سبز بر میانگین غلظت کلسترول، تریگلیسرید،HDL ، گلوگز سرم خون از لحاظ آماری معنیدار نشد. براساس نتایج این تحقیق زیره سبز در سطح 5/1 درصد اثر مثبتی در مقایسه با سایر تیمارها بر واحد هاو در تخم بلدرچینهای تخمگذار داشت ولی در مورد سایر صفات چندان موثر نبود. | ||
کلیدواژهها | ||
دانه زیره سبز؛ بلدرچین ژاپنی؛ صفات کیفی تخم؛ فراسنجههای خونی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 846 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,306 |