
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,897 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,125 |
بررسی و مقایسه مراحل مختلف فنولوژی بر کیفیت علوفه دو گونه مرتعی جاشیر(Prangos ferulaceae) و بیلهر(Dorema aucheri) در مراتع ییلاقی شهرستان کهگیلویه | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 6، دوره 2، شماره 1، خرداد 1392، صفحه 51-56 اصل مقاله (345.98 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2013.223 | ||
نویسندگان | ||
خدیجه کرمی بی زلیخایی* ؛ محمد ساغری؛ مسلم باشتنی؛ ذبیح الله محمدی | ||
چکیده | ||
گیاهان علوفهای در مکانها و زمانهای مختلف، کیفیت متفاوتی دارند. تعیین کیفیت علوفه مرتعی یکی از مهمترین عواملی است که برای مدیریت صحیح مراتع لازم است. این پژوهش جهت تعیین و مقایسه برخی خصوصیات ارزش غذایی دو گونه مرتعی جاشیر(Prangosferulaceae) و بیلهر(Doremaaucheri) در مراتع ییلاقی شهرستان کهگیلویه در سه مرحله فنولوژی(رشد رویشی، گلدهی و بذردهی) انجام شد. جمعآوری نمونهها در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی شامل سه تیمار(سه مرحله فنولوژی) و چهار تکرار بود. نمونهها پس از جمعآوری، خشک و آسیاب شده و جهت تعیین درصد پروتئین خام (CP)، چربی خام (EE)، درصد خاکستر (Ash)، میزان فسفر (P) ، کلسیم (Ca) و انرژیخام (GE) به آزمایشگاه ارسال گردید. برای تجزیه آماری از نرمافزار SAS و برای مقایسه میانگینها از آزمون توکی استفاده شد. مقایسه میانگینها نشان داد که مقدار پروتئینخام، خاکستر، فسفر و کلسیم هر دو گونه در مرحله رشد رویشی نسبت به مراحل فنولوژی دیگر دارای مقادیر بالاتری بودند. همچنین دو گونه از نظر پروتئینخام، خاکسترخام و کلسیم در هر سه مرحله فنولوژی دارای تفاوت معنیداری ( 05/0P<) با یکدیگرند. نتایج تحقیق بیانگر آن است که کیفیت علوفه در هر دو گونه در مرحله رشد رویشی بیشتر از مراحل دیگر است. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت علوفه؛ جاشیر(Prangos ferulaceae)؛ بیلهر(Dorema aucheri)؛ شهرستان کهگیلویه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 844 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 643 |