
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,890 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,121 |
اثر سطوح مختلف بذر خار مریم بر عملکرد و برخی شاخصهای کیفی تخم مرغ در مرغهای تخمگذار | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 1، خرداد 1392، صفحه 31-39 اصل مقاله (348.75 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2013.221 | ||
نویسندگان | ||
سید محمد حسینی؛ مصیب شلایی* | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف بذر خار مریم بر عملکرد و برخی خصوصیات تخممرغ مانند وزن پوسته، ضخامت پوسته، شاخص زرده، رنگ زرده و واحد هاو در مرغهای تخمگذار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار، 4 تکرار و 4 قطعه مرغ در هر تکرار و بر روی مرغهای تخمگذار سویه های-لاین (W-36) از سن 32 تا 42 هفتگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد، 2- تیمار شاهد + 1% بذر خار مریم و 3- تیمار شاهد + 2% بذر خار مریم، بود. نتایج نشان داد از میان صفات عملکردی، میانگین وزن تخم مرغ در تیمار دریافت کننده 2% خار مریم، نسبت به تیمار شاهد، افزایش معنیداری داشت (05/0P<). درصد تولید تخم مرغ، اگر چه در تیمارهای دریافت کننده خار مریم افزایش یافت ولی این افزایش معنیدار نبود. گرم تخم مرغ تولیدی نیز در تیمار دریافت کننده 2% خار مریم نسبت به تیمار شاهد، بطور معنیداری افزایش پیدا کرد (05/0P<). مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای دریافت کننده خار مریم کاهش نشان داد ولی معنیدار نبود. از میان خصوصیات تخم مرغ، رنگ زرده در دوره اول آزمایش و توسط 1% خار مریم افزایش معنیداری نشان داد (05/0P<). همچنین واحد هاو در تیمارهای دریافت کننده خار مریم در تمام دورههای آزمایشی افزایش پیدا کرد ولی این افزایش فقط در دوره دوم معنیدار بود (05/0P<). بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق، استفاده از دانه خار مریم در جیره غذایی مرغان تخمگذار، توانست اثرات مفیدی بر عملکرد و برخی خصوصیات تخم مرغ مثل واحد هاو داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
مرغهای تخم گذار؛ خار مریم؛ عملکرد؛ شاخص های تخم مرغ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,068 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 974 |