
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,213,882 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,381,117 |
ارزش تغذیهای ضایعات کارخانجات شیرینیپزی(بیسکویت) استان آذربایجان شرقی در جیره غذایی جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات دام و طیور | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 3، آذر 1391، صفحه 19-27 اصل مقاله (315.99 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jlr.2013.172 | ||
نویسندگان | ||
آرش حسن زاده سیدی* ؛ بهرام علیزاده؛ حسین جانمحمدی | ||
چکیده | ||
این پژوهش جهت بررسی اثر استفاده از ضایعات کارخانجات شیرینیپزی (بیسکویت) استان آذربایجان شرقی در جیرههای غذایی جوجههای گوشتی بر عملکرد، صفات لاشه و پارامترهای خونی انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با600 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 از سن 15 تا 49 روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار انجام گردید. ضایعات بیسکویت در سطوح 0، 10، 15، 20 و 25 درصد جایگزین ذرت در جیرههای غذایی شد. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از ضایعات بیسکویت سبب بروز تفاوتهای معنیدار در بیشتر صفات عملکردی میگردد (01/0>P). بالاترین مقدار مصرف خوراک و افزایش وزن مربوط به جیرههای غذایی حاوی 25% ضایعات بیسکویت میباشد (01/0>P). استفاده از ضایعات بیسکویت در سطوح مختلف بعنوان جایگزین برای ذرت از انتهای هفته چهارم تا پایان دوره پرورش باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید و بهترین ضریب تبدیل غذایی در سطح 25% استفاده از ضایعات بیسکویت حاصل شد (851/1 در مقابل 914/1). جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف ضایعات بیسکویت کمترین مقادیر چربی محوطه بطنی و بالاترین مقدار وزن لخم لاشه و وزن سینه را داشتند (01/0>P). در رابطه با پارامترهای خونی اندازهگیری شده تفاوت معنیداری بین تیمار شاهد با سایر تیمارها مشاهده نشد و همه نمونههای خون از نظر پارامترهای خونی (تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL) اندازهگیری شده در سطح نرمال قرار داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
پارامترهای خونی؛ جیرههای غذایی؛ جوجههای گوشتی؛ ضایعات بیسکویت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,144 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,061 |