
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,851 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,308 |
معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن | ||
پژوهش های زعفران | ||
مقاله 1، دوره 6، شماره 2 - شماره پیاپی 12، اسفند 1397، صفحه 155-166 اصل مقاله (805.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jsr.2017.677.1026 | ||
نویسندگان | ||
قدسیه باقرزاده* 1؛ مریم منظری توکلی2 | ||
1دانشیار آزمایشگاه، تحقیقاتی شیمی آلی،گروه شیمی، دانشگاه بیرجند | ||
2کارشناسی ارشد گرایش فیتوشیمی آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی،گروه شیمی، دانشگاه بیرجند | ||
چکیده | ||
د زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی از خانواده زنبقیان میباشد که در دنیا به عنوان یک ادویه گرانقیمت شناخته شده است. اما همزمان بخش زیادی از این گیاه یا همان گلبرگ به صورت ضایعات بیاستفاده دور ریخته میگردد.رنگ گلبرگ زعفران به علت وجود ترکیباتی به نام آنتوسیانینها و فلاونوئیدها است. آنتوسیانینها دستهای از ترکیبات طبیعی و در گروه متابولیتهای ثانویه و متعلق به خانواده فلاونوئیدها میباشند. شناساگرها ترکیبات رنگین آلی با ساختاری پیچیده هستند که در محلولها، با تغییر pH تغییر رنگ میدهند. در این تحقیق ضایعات زعفران مربوط به 32 منطقه از مزارع استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و کرمان درآبان ماه جمعآوری و به فریزر با دمای 15- درجه سانتیگراد منتقل شد. میزان آنتوسیانین موجود اندازهگیری وسپس میزان بارندگی و دمای مناطق مختلف در ماههای فروردین تا آبان سال 1393 تعیینشد و با استفاده از نرمافزار آماری SPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین محتوی آنتوسیانین و بارش رابطه خطی معنیدار و مثبتی وجود دارد. با توجه به حضور فراوان آنتوسیانینها در ضایعات زعفران، تلاش موفقیتآمیزی در جهت استفاده از این رنگدانه طبیعی به عنوان شناساگر به عمل آمد. نتایج نشان داد که رنگ آنتوسیانینها به pH محیط وابسته است. لذا از آنها میتوان به عنوان شناساگری طبیعی و مؤثر برای شناسایی اسید و باز استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
"آنتوسیانین"؛ " شناساگر "؛ ضایعات زعفران"؛ "میزان باران" | ||
مراجع | ||
Bondre, S., Patil, P., Kulkarni, A.M., and Pillai, M., 2012. Study on isolation and purification of anthcyanins and its application as pH indicator. International Journal of Advances in Biotechnology. 3, 698-702.
Byamukama, R., Jordheim, M., Kiremire, B., Namukobe, J., and Andersen, M., 2006. Anthocyanins from flowers of Hippeastrum cultivars. Scientia Horticulture. 109, 262-266.
Castañeda-Ovando, A., Pacheco-Hernández, M., Páez-Hernández, M., Rodríguez, J., and Galán-Vidal, C., 2009. Chemical studies of anthocyanins: A review. Food Chemistry. 113, 859-871.
Deng, J., Chen, S., Yin, X., Wang, K., Liu, Y., and Yang, P., 2013. Systematic qualitative and quantitative assessment of anthocyanins, flavones and flavonols in the petals of 108 lotus (Nelumbo nucifera) cultivars. Food Chemistry. 139, 307-312.
Francis, F.J., 1989. Food colorants: Anthocyanin. Critical Reviews in Food Technology. 28, 273-314.
Goupy, P., Vian, M.A., Chemat, F., and Caris-and Veyrat, C., 2013. Identification and quantification of flavonols, anthocyanins and lutein diesters in tepals of Crocus sativus by ultra-performance liquid chromatography coupled to diode array and ion trap mass spectrometry detections. Industrial Crops and Products. 44, 496–510.
Ivanovic, J., Tadic, V., Dimitrijevic, S., and Stamenic, M., 2014. Antioxidant properties of the anthocyanin-containing ultrasonic extract from blackberry cultivar "ˇCaˇcanskaBestrna". Industrial Crops and Products. 53, 274-281.
Kakouri, E., Daferera, D., Paramithiotis, S., Astraka, K.H., Drosinos, E.G., and Polissiou, E., 2016. Crocus sativus L. tepals: The natural source of antioxidant and antimicrobial factors. Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants. 4, 66-74.
Li, C.Y., Lee, E.J., and Wu, T.S., 2004. Antityrosinase principles and constituents of the petals of Crocus sativus. Journal of Natural Products. 67, 437-440.
Montoro, P., Maldini, M.I.G., Tuberoso, C., Congiu, F., and Pizza, C., 2012. Radical scavenging activity and LC-MS metabolic profiling of petals, stamens, and flowers of Crocus sativus L. Journal of Food Science. 77(8), 893-900.
Nakabayashi, R., Kusano, M., Kobayashi, M., Tohge, T., Yonekura-Sakakibara, K., Kogure, N., Yamazaki, M., Kitajima, M., Saito, K., and Takayama, H., 2009. Metabolomics-oriented isolation and structure elucidation of 37 compounds including two anthocyanins from Arabidopsis thaliana. Phytochemistry. 70, 1017–1029.
Ogata, J., Sakamoto, T., Yamaguchi, M., Kawanobu, S., and Yoshitama, K., 2001. Isolation and characterization of anthocyanin 5-O-glucosyltransferase from flowers of Dahlia variabilis. Journal of Plant Physiology. 158, 709-714.
Qin, Q., and Xiaojun, M., 2013. Composition and antioxidant activity of anthocyanins isolated from Yunnan edible rose (An ning). Food Science and Human Wellness. 2, 68-74.
Serrano-Díaz, J., Estevan, C., Sogorb, M.A., Carmona, M.L., Alonso, G., and Vilanova, E., 2014. Cytotoxic effect against 3T3 fibroblasts cells of saffron floral bio-residues extracts. Food Chemistry. 147, 55–59.
Serrano-Díaz, J., M. Sánchez, A., Martínez-Tome, M., Winterhalter, P.L., and Alonso, G., 2014. Flavonoid determination in the quality control of floral bioresidues from Crocus sativus L. Journal of Agriculture and Food Chemistry. 62, 3125−3133.
Shao-Qian, C., Si-Yi, P., Xiao-Lin, Y., and Hong-Fei, F., 2012. Isolation and purification of anthocyanins from blood oranges by column chromatography. Agricultural Sciences. 9(2), 207-215.
Tuberoso, C.I.G., Rosa, A., Montoro, P., Fenu, M.A., and Pizza, C., 2016. Antioxidant activity, cytotoxic activity and metabolic profiling of juices obtained from saffron (Crocus sativus L.) floral by-products. Food Chemistry. 199(1), 18–27.
Wang, E., Yin, Y., Xu, C., and Liu, J., 2014. Isolation of high-purity anthocyanin mixtures and monomers from blueberries using combined chromatographic techniques. Journal of Chromatography. 1327, 39-48.
Wiczkowski, W., Szawara-Nowak, D., and Topolska, J., 2013. Red cabbage anthocyanins: Profile, isolation, identification, and antioxidant activity. Food Research International. 51, 303–309. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,411 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,250 |