
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,796 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,299 |
ارزیابی تاثیر برنامه غذایی رایانه ای بر برخی از ویژگی های پیکرسنجی و عملکردی ورزشکاران بدن ساز | ||
مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 7، خرداد 1395، صفحه 67-75 اصل مقاله (644.94 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jpsbs.2016.384 | ||
نویسندگان | ||
عباس معمارباشی* 1؛ حیدر جودت2؛ معرفت سیاه کوهیان3 | ||
1دانشیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
2کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران | ||
3استاد گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه و هدف: رشته بدن سازی بیش از دیگر ورزش ها، نیازمند تغذیه صحیح و علمی میباشد. هدف از این تحقیق، طراحی و ارزیابی رژیم غذایی رایانهای و بررسی تأثیر آن بر برخی از ویژگیهای پیکرسنجی و عملکردی ورزشکاران رشته بدن سازی بود. روش تحقیق: در این تحقیق نیمه تجربی، تعداد 7 دانشجوی بدنساز به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. رژیم غذایی معمولی آزمودنیها به مدت یک هفته با نرم افزار تغذیه و رژیمدرمانی، از نظر انرژی و ترکیبات مغذی تجزیه و تحلیل شد. سپس رژیم غذایی بر اساس نیاز آزمودنیها و نیازمندیهای فعالیت ورزشی (65- 55 % کربوهیدرات، 25-20% چربی و 20-18% پروتئین) به کمک نرم افزار برای یک هفته طراحی شد و توسط آزمودنیها اجرا گردید. در دو مرحله پیش و پس آزمون، شاخصهای وزن، درصد چربی، محیط اندام ها (دور سینه، کمر، باسن، بازو، ران و مچ دست)، میزان اوره و کراتینین ادرار، ، نیروی ایزومتریک پنجه دست، نیروی لیفت کمر و پاها و آزمونهای پرش طول ایستاده، پرش عمودی، پرس سینه، یک تکرار بیشینه پا ، دراز نشست و بارفیکس و با روش های استاندارد بعمل آمد و رژیم غذایی روزانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. آزمودنیها در طول هر دو مرحله، 3 جلسه در هفته تمرین با وزنه داشتند. برای بررسی تاثیر برنامه غذایی از آزمون t همبسته و همچنین برای بررسی رابطه بین متغیرها، از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و سطح معنی داری 0/05<p منظور گردید. یافتهها: افزایش معنیداری در مقادیر دور بازو، دور ران، نیروی پنجه دست و عضلات کمر و پاها، و نتایج آزمونهای پرش طول ایستاده، پرش عمودی، پرس سینه، یک تکرار بیشینه پا، درازونشست، بارفیکس و نیز کاهش معنیداری در درصد چربی و دور سینه وجود داشت (0/05<p). نتیجهگیری: اتخاذ یک هفته رژیم غذایی متعادل از نظر انرژی و درشت مغذیها، متناسب با نیازهای فردی و ورزشی و همراه با تمرینات مناسب؛ حتی بدون استفاده از مکملها، میتواند موجب بهبود ترکیب بدنی، مشخصههای پیکری و عملکرد ورزشکاران رشته بدنسازی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
رژیم غذایی؛ بدن سازی؛ ترکیب بدنی؛ پیکرسنجی؛ اجرا | ||
مراجع | ||
Anderson, S. L., Zager, K., Lyerla, R., Hetzler, R., Nahikian-Nelms, M., & Syler, G. (1995). Comparison of eating disorder Corley, G., Demarest-Litchford, M., & Bazzarre, T. L. (1990). Nutrition knowledge and dietary practices of college Greenwood, M., Cooke, M.B., Ziegenfuss, T., Kalman, D.S., & Antonio, J. (2015). Nutritional Supplements in Sports and | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,778 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,672 |