
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 314 |
تعداد مقالات | 3,321 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,546,532 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,591,235 |
تحلیل نقش کارآفرینی زنان روستایی در توسعه پایدار کشاورزی با تأکید بر محصولات غذایی (مطالعه موردی: شهرستان رامهرمز) | ||
روستا و توسعه پایدار فضا | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 09 اسفند 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/vssd.2025.8608.1290 | ||
نویسندگان | ||
زهرا سلطانی* 1؛ مجید گودرزی1؛ سوسن موسوی2 | ||
1دانشیار گروه جغرافیا و برنامهریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید چمران اهواز ، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
کارآفرینی زنان روستایی در محصولات غذایی کشاورزی یکی از مؤلفههای کلیدی در توسعه پایدار کشاورزی به شمار میرود. در بسیاری از جوامع روستایی، زنان نقش اساسی در تولید و فرآوری محصولات کشاورزی دارند و میتوانند بهعنوان کارآفرینان در این حوزه، تأثیر چشمگیری در بهبود معیشت خانوادهها و توسعه اقتصادی روستاها داشته باشند. به همین منظور، پژوهش حاضر با هدف تحلیل کارآفرینی زنان روستایی در محصولات غذایی کشاورزی بر توسعه کشاورزی پایدار در بین زنان روستایی شهرستان رامهرمز تدوین شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر را زنان کارآفرین ساکن در مناطق روستایی شهرستان رامهرمز که طی سال های اخیر در زمینه کارآفرینی محصولات غذایی کشاورزی مشغول به فعالیت بودهاند، تشکیل میدهد. بر این اساس، ۱۵۰ نفر از افراد مذکور به صورت طبقه ای تصادفی ساده انتخاب و دادههای پژوهش با استفاده از ابزار تحقیق جمع آوری شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته ای است که روایی آن به صورت محتوایی (صوری) و سازه ای و پایایی آن با استفاده از پایایی ترکیبی مورد تأیید قرار گرفته است. تحلیل داده ها از طریق تحلیل همبستگی و الگویابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS انجام شده است. یافتههای این پژوهش، با بهرهگیری از مدلسازی معادلات ساختاری و رویکرد واریانسمحور، نشان داد که قابلیتهای کارآفرینی زنان روستایی در تولید محصولات غذایی کشاورزی بهعنوان یک متغیر کلیدی، تأثیر مثبت و معناداری بر تحقق توسعه پایدار کشاورزی دارد. این نتایج نشان میدهد که کارآفرینی زنان نهتنها در افزایش بازدهی اقتصادی بخش کشاورزی بلکه در بهبود عدالت اجتماعی و حفظ منابع طبیعی نیز نقشی بنیادین ایفا میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
کارآفرینی؛ زنان روستایی؛ محصولات غذایی کشاورزی؛ کشاورزی پایدار؛ شهرستان رامهرمز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 183 |