
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,808 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,299 |
تاثیر روش نوین خشک کردن لایه نازک زعفران بر ترکیبات موثره و مقایسه با روشهای مرسوم | ||
پژوهش های زعفران | ||
دوره 12، شماره 1 - شماره پیاپی 22، تیر 1403، صفحه 158-167 اصل مقاله (1.25 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jsr.2024.8477.1251 | ||
نویسندگان | ||
شادی بصیری* 1؛ مسعود یقبانی2 | ||
1دانشیار، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد ، ایران. | ||
2استادیار، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد ، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش بررسی استفاده از ماده جاذب رطوبت سلیکاژل بر خشککردن زعفران و تاثیر ویژگیهای هوای ورودی به خشککن بر شاخصهای کیفی (رنگ، عطر و طعم) زعفران بود. اثرات تیمارهای سرعت هوای ورودی به خشککن (2/0، 4/0و 6/0 متر بر ثانیه) و دمای هوای ورودی به خشککن (30، 40 و 50 درجه سانتیگراد)، پس از عبور از لایه ماده جاذب رطوبت، بر کیفیت زعفران بررسی شدند. مقادیر پیکروکروسین، سافرانال و کروسین زعفران خشک شده با این روش با دو روش خشککردن متداول زعفران یعنی روشهای اسپانیایی و سایهخشک (سنتی) مقایسه شدند. نتایج نشان داد هوای ورودی به خشککن با دمای °C 30 و سرعت 6/0 متر بر ثانیه، باعث حفظ بیشترین مقادیر سافرانال (2/51) و پیکروکروسین (7/99) در زعفران شد. بیشترین مقدار کروسین (7/235) نیز در دمای °C 50 و سرعت 2/0 متر بر ثانیه اندازه گرفته شد. با توجه به تأثیر یکسان سرعتهای هوای 2/0 ، 4/0 و 6/0 متر بر ثانیه بر کیفیت محصول، سرعت 2/0 متر بر ثانیه به دلیل کاهش مصرف انرژی مناسب تشخیص داده شد. استفاده از دمای پایین (º C30) در خشک کردن، محصولی با کیفیت از نظر عطر و طعم ایجاد کرد. برای تولید کروسین (رنگ) بیشتر، نیاز به دمای بالا است. برای این منظور ضرورت دارد در انتهای خشککردن زعفران دمای بالاتر (º C50) اعمال گردد. کیفیت زعفران در روش استفاده از ماده جاذب رطوبت مشابه روش سنتی خشک کردن زعفران و نسبت به روش اسپانیایی بالاتر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پیکروکروسین؛ زعفران؛ سافرانال؛ کروسین؛ کیفیت | ||
مراجع | ||
Anonymous. (1993). Saffron - characteristics. Iran Standard and Industrial Research Institute. National standard of Iran. First edition, No 259-1. [In Persian]. Anonymous. (1997). Saffron – Test methods. Iran Standard and Industrial Research Institute. National standard of Iran. First edition, No 259-2. [In Persian]. Atefi, M., Akbari Oghaz, A., Mehri, A. (2013). The effects of drying on the chemical and sensory properties of saffron. Journal of Nutrition Sciences and Food Industries of Iran, 8 (3): 201-208. [In Persian]. Carmona, M., Zalacain, A., Pardo, J. E., Lopez, E., Alvarruiz, A., Alonso, G. L. (2005). Influence of different drying and aging on saffron constituents. Journal of Agricultural and Food Chemistry 53: 3974-3979. Chopan, Y., Hazarjaribi, A., Ghorbani, K., Hossam, M., & Khashai S. A. (2022). The effect of resource management, irrigation method and time on quantitative flower yield and qualitative characteristics of saffron. Saffron Research Journal, 10 (1), 28-44. [In Persian]. Crittenden, B., Thomas, & W. J., (1998). Adsorption Technology and Design. Elsevier Science. ISBN 9780080489971. Retrieved 2013-12-30. Delshad, S., & Hakimzadeh, V. (2016). Optimization of saffron drying parameters with oven and microwave using response surface modeling. Saffron Research Journal, 5 (2): 151-162. [In Persian]. Djaeni, M., and Perdanianti, A. M. (2019). The study explores the effect of onion (allium cepa l.) drying using hot air dehumidified by activated carbon, silica gel and zeolite. Journal of Physics: Conf. Series 1295, the 3rd International Conference of Chemical and Materials Engineering. Pages: 1-8. Dorozi, M., Mortezapour, H., Akhwan, H., Ghazanfari Moghadam, A. (2015). The 10th National Congress of Biosystem Mechanical Engineering (Agricultural Machinery) and Mechanization of Iran. Ferdowsi University of Mashhad. [In Persian]. Emamifar, A. (2017). Determining the optimal method and conditions for drying the stigma of saffron produced in Kurdistan. New Food Technologies Quarterly, 6 (1): 31-44. [In Persian]. Haqhshenas Gargabi, M., Harchegani, H. B., Karimi, A. (2017). The effect of zeolite as a moisture absorbing material on the shape and coefficients of the moisture curve of a sandy soil. Iran Zeolite International Conference. Tehran. [In Persian]. Huang, B., Wang, G., Chu, Z., Qin, L. (2012). Effect of oven drying, microwave drying, and silica gel drying methods on the volatile components of Ginger (Zingiber officinale Roscoe) by HS-SPME-GC-MS. An International Journal, 30: 248-255. Maghsoodi, V., Kazemi, A., Akhondi, E. (2012). Effect of different drying methods on saffron (Crocus Sativus L) quality. Iranian journal of chemistry and chemistry engineering international English edition, 31 (2): 85-89. Mazloumi, M. T., Taslimia, A., Jamshidi, A., Affi, M., Haj Seyed Javadi, N., Kamili Fanon, R., and colleagues. (2007). Comparison of the effects of drying methods using vacuum, freezing, sun, microwave with traditional methods on the characteristics of Qain saffron. Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Industries, 2 (1): 69-76. [In Persian]. Mollafilabi, A., Khorramdel, S., Shabahang, J. (2018). Effect of different drying methods on moisture content, drying time and quality characteristics of saffron stigma. Saffron Research Journal, 7 (2): 177-188. [In Persian]. Mosalapour, H., Tahan, M. (2018). Examining the obstacles and problems of saffron and barberry export and providing solutions to increase it (case study: South Khorasan province). Saffron Research Journal, 7 (1): 83-97. [In Persian]. Nagaya, K., Li, Y., Jin, Z., Fukumuro, M., Ando, Y., Akaishi, A. (2006). Low-temperature desiccant-based food drying system with airflow and temperature control. Journal of Food Engineering, 75 (1): 71-77. Olunloyo, O., Ibiyeye, D., Ajiboye, O., Taiye, A. R., Afeye, F., Fasunloye, T., Osin, R. (2022). Design and construction of a desiccant air dryer for seeds and vegetables. Technology Audit and Production Reserves, 1 )63): 11–15. Rahnama, M. (2010). Design, construction and evaluation of a solar dryer with a moisture absorbent wheel to maintain the quality properties of Otamaran dates. Doctoral thesis in mechanical engineering of agricultural machinery, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University. [In Persian]. Salari, R., Habibi Najafi, M. B., Karajian, H., Vazirzadeh, B. (2010). Evaluation of physicochemical and microbial changes of saffron during a one-year storage period. Journal of Food Science and Technology, 2 (1): 35-43. [In Persian]. Sosle, V., Raghavan, G. C. V., Kittler, V. (2003). Low-Temperature Drying Using a Versatile Heat Pump Dehumidifier. Drying technology, 21 (3): 239-254. Tavakolli, A., Ghasemi, R., Motaghian, H. R. (2023). The effect of the combined use of biochar and bentonite on the rate of evaporation and soil moisture. Water and soil modeling and management. Online publication. [In Persian]. Thoruwa, T. F. N., Smith, J. E., Grant, A. D., Johnstone, C. M. (1996). Developments in solar drying using forced ventilation and solar regenerated desiccant materials. Renewable Energy 9: 686-689. Tong, Y. T., Zhu, X., Yan, Y. (2015).The Influence of Different Drying Methods on Constituents and Antioxidant Activity of Saffron from China. International Journal of Analytical Chemistry, Article ID 953164, 8 pages. Yao, C., Qian, X. D., Zhou, G. F., et al. (2018). A comprehensive analysis and comparison between vacuum and electric oven drying methods on Chinese saffron (Crocus sativus L.). Food Science and Biotechnology, 28: 355–364. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 59 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 56 |