
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 314 |
تعداد مقالات | 3,321 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,546,609 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,591,245 |
ارائه مدلی جامع جهت افزایش بهرهوری در صنعت زعفران: قبل از تولید تا مشتری | ||
پژوهش های زعفران | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 2، آذر 1394، صفحه 108-122 اصل مقاله (655.35 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jsr.2015.288 | ||
نویسندگان | ||
هادی قلی نژاد* 1؛ عبدالحمید اشراق نیای جهرمی2 | ||
1کارشناس ارشد مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف | ||
2دانشیار مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف | ||
چکیده | ||
محصول زعفران نقش مهمی در صادرات غیرنفتی در ایران ایفاء میکند. این محصول دارای خواص فراوانی است. در سالهای اخیر تلاش زیادی جهت تولید بهتر این محصول و نیز شناساندن این محصول به بازارهای جهانی شده است، ولی هنوز جایگاه ایران در بازار این محصول جایگاه مناسبی نمیباشد. در این مقاله، سعی شد جهت بهبود و افزایش بهرهوری تولید، ارتقای کیفیت، استفاده بهینه از این محصول و نیز دستیابی به سهم بیشتری از بازارهای جهانی و کسب ارزش افزوده بیشتر، مدلی جامع ارائه شود. لذا کلیه مراحل قبل از کاشت، کاشت، داشت، برداشت، فرآوری، دستهبندی، بستهبندی، توزیع و بازاریابی و معضلات و مشکلات موجود در این مراحل بررسی و با مطالعه کارهای پژوهشی گذشته، مصاحبه با کشاورزان و کارشناسان مربوطه و استفاده از ابزار تحلیل کمی جهت بهبود وضع موجود راهکارهای عملی ارائه میشود. در انتها، توجه به تحقیقات علمی و آزمایشگاهی و افزایش بهرهوری در تولید، رعایت بهداشت، جلوگیری از توسعه کاشت در مناطق نامناسب، استفاده از زعفران در صنایع تبدیلی خصوصاً در بخش صنعت و دارویی، تبلیغات مناسب و در نهایت، ایجاد برند ملی جهت حفظ جایگاه ایران و داشتن برتری در تولید و بازاریابی این محصول توصیه شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش افزوده؛ بازاریابی؛ بهره وری؛ زعفران | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,443 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,684 |