
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,811 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,299 |
بررسی اثر میدان مغناطیسی بر روی انتقال حرارت جابه جایی طبیعی و تولید آنتروپی در یک محفظه پر شده با نانو سیال آب- اکسید آلومینیوم | ||
تبدیل انرژی کاربردی | ||
دوره 1، شماره 1، اردیبهشت 1401، صفحه 72-84 اصل مقاله (7.87 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/aec.2023.6253.1019 | ||
نویسندگان | ||
سید مسعود سیدی* ؛ مهدی هاشمی تیله نوئی | ||
گروه مهندسی مکانیک، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران | ||
چکیده | ||
یکی از موضوعات پرکاربرد در مهندسی مکانیک، بررسی جریان و انتقال حرارت جابهجایی طبیعی در محفظهها است. هدف اصلی این مقاله، بررسی اثرات یک میدان مغناطیسی خارجی زاویه دار بر روی مشخصههای جریان سیال، انتقال حرارت جابهجایی طبیعی و تولید آنتروپی در یک محفظه فضای محصور بین یک مجرا مربعی و استوانهای میباشد که با نانو سیال آب-اکسید آلومینیوم پر شده است. برای رسیدن به این هدف، ابتدا معادلات حاکم بر مساله بقاء جرم، اندازه حرکت و انرژی به صورت بدون بعد نوشته میشوند و سپس به صورت عددی با استفاده از روش حجم کنترل بر پایه المان محدود حل میشوند. اثر پارامترهای بدون بعد مهم مانند عدد رایلی، عدد هارتمن، زاویۀ میدان مغناطیسی، مقدار و شکل نانو ذره و نسبت هندسی بر روی میدانهای جریان و دما، عدد ناسلت متوسط و عدد تولید آنتروپی بررسی میشوند. نتایج نشان میدهد که هنگامی که عدد رایلی از 103 به 105 افزایش مییابد، مقدار عدد ناسلت متوسط 44.7 درصد افزایش مییابد و مقدار عدد تولید آنتروپی حدوداً 5.4 برابر میشود. برای رایلی 105، وقتی مقدار عدد هارتمن از صفر به 20 افزایش مییابد، عدد ناسلت متوسط و عدد تولید آنتروپی به ترتیب 9.2 درصد و 6درصد کاهش مییابند. در هارتمن 20 وقتی شکل نانو ذره از کروی به قرصی تغییر میکند، عدد ناسلت متوسط و عدد تولید آنتروپی به ترتیب 7.6 درصد و 4.1 درصد افزایش مییابند. | ||
کلیدواژهها | ||
انتقال حرارت؛ جابهجایی طبیعی؛ محفظه بسته؛ تولید آنتروپی؛ نانو سیال | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,456 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 430 |