
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,785 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,297 |
تأثیر عصاره آبی خامه زعفران (Crocus sativus) بر شاخصهای انعقاد خون در موش سوری | ||
پژوهش های زعفران | ||
دوره 10، شماره 1 - شماره پیاپی 19، شهریور 1401، صفحه 168-160 اصل مقاله (1.17 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jsr.2022.4950.1176 | ||
نویسندگان | ||
علیرضا رامندی1؛ محبوبه ناصری* 2؛ ایمان یوسفی جوان3 | ||
1گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2گروه تولیدات گیاهی دانشگاه تربت حیدریه | ||
3استادیار گروه تولیدات گیاهی و پژوهشگر پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه | ||
چکیده | ||
بررسی خواص فارماکولوژیک زعفران ومواد موثره آن باتوجه به کاربردهای بالینی و بهداشتی که در انسان میتواند داشته باشد، حائز اهمیت است. آمبولی لخته خون شریانی و وریدی از عوامل شایع مرگ و میر در سراسر جهان است و بیماریهای قلبی عروقی در حال حاضر تقریباً نیمی از بیماریهای غیر مسری را تشکیل میدهند. زعفران یکی ازگیاهان دارویی است که در طب ایرانی برای درمان بیماریهای قلبی کاربرد دارد. در همین راستا با توجه به گزارشات مبنی بر پراکسیداسیون لیپیدها در غشای پلاکت و مهار به هم چسبیدن پلاکتها در خون افراد سالم توسط کاربرد زعفران، آزمایشی برای بررسی اثر عصارهی خامه (پوشال) زعفران بر روند انعقاد خون بر روی موش سوری (موش سفید کوچک آزمایشگاهی) انجام شد. در یک دوره 21 روزه اثر غلظتهای 15، 25 و 50 میلی گرم بر کیلو گرم عصارهآبی خامه (پوشال) زعفران درهشت تکرار بر پارامترهای انعقاد خون پروترومبین (PT)، زمان نسبی ترومبوپلاستین (APPT) و زمان انعقاد (CT) بر روی موشهای سوری نر یک ماهه در آزمایشگاه دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد بررسی گردید و نتایج به وسیله آزمون آماری t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت غلظت 50 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره پوشال زعفران سبب افزایش معنیدار در سطح 5 درصد در زمان پروترومبین شد. در اندازهگیری زمان ترومبوپلاستین غلظت 25 عصاره آبی خامه زعفران اختلاف معنیداری در سطح 5 درصد نسبت به شاهد ایجاد کرد. زمان انعقاد خون در همه تیمارها 7 ثانیه بود. تیمار غلظت 15 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره آبی پوشال زعفران باعث کاهش معنیدار (در سطح 5درصد) تعداد پلاکتهای خون شد. یافتههای حاصل از این مطالعه نشان دهنده تأثیر انعقادی عصاره آبی پوشال زعفران است و میتواند در جهت کاربرد بالینی بهینه زعفران و نیز در انجام پژوهشهای تکمیلی در این زمینه کمک کننده باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
:پلاکت؛ گیاه دارویی؛ زمان پروترومبین؛ فاکتور انعقاد خون | ||
مراجع | ||
Aminifard, MH., Khandan Deh-Arbab, S., Fallahi,HR, Kaveh, H. (2022). Effects of Different Levels of Algae Extract and Mother Corm Weighton Photosynthetic Pigment Content, Growth and Yield of Saffron. Journal of Saffron Research (semi-annual), 9(2), 269-309. [in Persian]. Sio-Se Mardeh, A., Ahmadi, Poustini, K., Mohammadi, V. (2006). Evaluation of drought resistance indices under various environmental conditional conditions. Field Crops Research, 98, 222-229. AkhondzadehBasti, A., Moshiri, E., Noorbala, A.A., Jamshidi, A.H., Abbasi, S.H., Akhondzadeh, S. 2007. Comparison of petal of Crocus sativus L. and fluoxetine in the treatment of depressed outpatients: A pilot double-blind randomized trial. Progress in Neuro-Psychopharmacology and Biological Psychiatry.31(2),439-42. [in Persian]. Chibert F.M. Anthocyanoside vitamin E preparation.From chem.1967. Garrio, JL., Diez, B.C., Revilla, E.(1987). Flavonoid composition of hydrolyzed petal extracts of crocus sativus L. Bromatology,39,64-80. Grisolia, S. (1974). "Hypoxia, saffron, and cardiovascular disease. The lancet, 304(7871), 41-42. He, S.Y., Qian, Z.Y., Tang, F.T., Wen, N., Xu, G.L., and Sheng, L. (2005). Effect of crocin Hosseinzadeh, H., and Nassiri-Asl, M. (2013). Avicenna’s (Ibn Sina) the Canon of Medicine and Saffron (Crocus sativus L.): A Review. Phytotherapy Research, 27,475-83. Hosseinzadeh, H., Younesi, HM. (2002). Antinociceptive and anti-inflammatory effects of Crocus sativus L. stigma and petal extracts in mice. BMC pharmacology, 2(1),7-15. Jessie, S. W., & Krishnakantha, T. P. (2005). Inhibition of human platelet aggregation and membrane lipid peroxidation by food spice, saffron. Molecular and Cellular Biochemistry, 278(1), 59-63. Jessie, S.W., Krishnakantha, T.P. (2005). Inhibition of human platelet aggregation and membrane lipid food spice, Saffron. Molecular and Cellular Biochemistry, 278, 59–63 . Kamalipour, M., and Akhondzadeh, S. (2011). Cardiovascular Effects of Saffron: An Evidence-Based Review. Journal of Tehran University Heart Center. 6(2), 59-61. [in Persian] Karimi, G. h. R., Tayebi, N., Hosseinzadeh, H., Shirzad, F. (2004). Study subacute toxicity of extract saffron petals in rats. Pharmacology, 9(1), 3-8. Kennedy, C. and Rocks, M. (1973). Bedside control of heparin therapy by a simple whole blood clotting method. Journal of Clinical Pathology, 26(11), 893-894. Kianbakht, S. and Ghazavi, A. (2005). Evaluation of immunological and hematological effects of saffron in men. Journal of Ethnopharmacology, 36, 78 - 83. Liakopoulou-Kyriakides, M. (2002). "DA KYRIAKIDIS’." Bioactive Natural Products (Part G) 26, 293. McPherson, R. A., Pincus, M. R., & Henry, J. B. (2007). Henry's clinical diagnosis and management by laboratory methods. Philadelphia: Saunders Elsevier. Mollafilabi1, A., Khorramdel, S., Shabahang, J. (2020). Effects of Different Drying Methods on Moisture Content, Drying time andQualitative Criteria of Saffron Stigma. Journal of Saffron Research (semi-annual), 7 (2), 177-188. [in Persian]. Mollasalimi, N. , Ghanbari, F. , Izadpanah, E., Khosropanah, H. , Rostami, A. , Ahmadi, A. , Kurd ,S., Amini, A. , Tavakoli , A., Hasanzadeh, K. (2011). Effect of methanolic and n-hexanic extracts of Allium porrum L. on some human coagulation tests in vitro. Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences, 15(4),33-42. [in Persian]. Pagana, K.D. and Pagana, T.J. (2013). Mosby's Manual of Diagnostic and Laboratory Tests. Elsevier Health Sciences, 1200p.peroxidation by food spice, saffron. Molecular and Cellular Biochemistry, 278 (1-2), 59 - 63. Poorreza1, A., Amirshekari, H. (2020). Effects of Organic, Biological Fertilizers and Summer Irrigation on Quantitativeand Qualitative Yield of Saffron (Crocus sativus L.) in Zaweh city. Journal of Saffron Research (semi-annual), 7(2), 269-282. [in Persian] Razavi, BM., Imenshahidi, M., Abnous, K., and Hosseinzadeh, H.(2014). Cardiovascular effects of saffron and its active constituents: Areview article. Journal of Substance Abuse Treatment, 1 (2), 3-13. [in Persian] Rios, J., M. Recio, R. Giner and Manez,S. (1996). An update review of saffron and its active constituents. Phytotherapy Research, 10(3), 189-193. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 906 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 465 |