
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,899 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,332 |
گزارش علمی کوتاه: تاثیر تنش شوری بر برخی خصوصیات مرفوفیزیولوژیکی در گل آهار(Zinnia elegans) | ||
تنشهای محیطی در علوم زراعی | ||
مقاله 13، دوره 7، شماره 2، اسفند 1393، صفحه 277-279 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/escs.2015.187 | ||
نویسندگان | ||
سیده فرحناز طالبی* 1؛ سید نجم الدین مرتضوی2؛ یاور شرفی3 | ||
1دانشجوی دکتری گیاهان زینتی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
2استادیار دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه زنجان | ||
3استادیار دانشگاه شاهد، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی، تهران | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابی غلظتهای مختلف کلریدسدیم بر برخی خصوصیات مرفوفیزیولوژیکی گل آهار آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار با افزودن نمک کلریدسدیم در غلظت های صفر، 25، 50، 75 میلیمولار با قابلیت هدایت الکتریکی محلول به ترتیب 1، 3/1، 6 و 9/3 دسی زیمنس بر متر اجرا گردید. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نمک به سطوح بالاتر از 50 میلی مولار در محیط ریشه، تعداد برگ، سطح برگ، طول ریشه، وزن تر و خشک ساقه و ریشه و میزان کلروفیل به طور معنیداری کاهش مییابد. در این آزمایش با افزایش غلظت کلریدسدیم فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز افزایش یافت و فعالیت آنزیم کاتالاز نسبت به آنزیم پراکسیداز بیشتر بود. بنابراین با توجه به این که گل های آهار نسبت به شوری مقاوم میباشند، شوری بالاتر از 6 دسی زیمنس بر متر میتواند رشد و نمو گیاه را کاهش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم های آنتی اکسیدانت؛ تنش؛ فاکتورهای رشدی؛ کلروفیل | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,274 |