
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,840 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,305 |
تاثیر 8 هفته تمرین هوازی و مصرف چای سبز بر برخی عوامل خطرزای قلبی- عروقی زنان چاق | ||
مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش | ||
مقاله 7، دوره 3، شماره 5، خرداد 1394، صفحه 78-88 اصل مقاله (380.43 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jpsbs.2015.17 | ||
نویسندگان | ||
جواد وکیلی1؛ لیلا حسین پور* 2 | ||
1دانشگاه تبریز/دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی گروه فیزیولوژی ورزشی | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج/ دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی،گروه فیزیولوژی ورزشی. | ||
چکیده | ||
زمینهوهدف: در افراد چاق عوامل خطرزای قلبی – عروقی در حد بحرانی هستند، اما با تدابیر تغذیه ای و تمرینی مناسب، می توان از پیشرفت خطر و احتمال بیماری جلوگیری کرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین هوازی و مصرف چای سبز بر برخی عوامل خطرزای قلبی- عروقی زنان چاق بود. روشتحقیق:بدین منظور 46 زن چاق میان سال سالم به صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کرده و به طور تصادفی در 4 گروه تمرین هوازی (n=13) گروه مصرف چای سبز (n=11)، تمرین هوازی+ مصرف چای سبز (n=12) و گروه کنترل (n=10)؛ قرار گرفتند.گروه تمرین هوازی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه به مدت 60 دقیقه با شدت 55 تا 65 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره، تمرین هوازی را اجرا کردند.گروه مصرف چای سبز در همین مدت زمان، روزانه سه وعده و در هر وعده 5/2 گرم مکمل چای سبز نوشیدند. گروه تمرین هوازی+ مصرف چای سبز همزمان با مصرف چای سبز، تمرین هوازی را اجرا کردند. بر روی گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت.48 ساعت قبل و بعد از برنامه تمرینی در شرایط ناشتا، نمونه های خونی گرفته شد و سپس با روش های استاندارد، مقادیر لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، تری گلیسیرید(TG) و پروتئین واکنش گر C با حساسیت بالا (hs-CRP) اندزه گیری شدند. برای بررسی طبیعی بودن داده ها از آزمون کلموگروف- اسمیرنف و برای بررسی تغییرات مقادیر متغیرهای وابسته از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه(ANOVA) و آزمون تعقیبی شفه در سطح معنی داری 0/05>pاستفاده شد. یافتهها: بین تغییرات hs-CRP در چهار گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد (0/0001=p)، به گونه ای که مقدار آن در گروه تمرین+ چای سبز نسبت به سه گروه چای سبز(0/001=p)، تمرین هوازی (0/03=p) و گروه کنترل (0/0001=p) به طور معنی دار پایین تر بود. همچنین بین تغییرات LDL-C نیز در چهار گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد (0/009=p)، طوری که در گروه تمری+ چای سبز (0/01=p)و تمرین هوازی (0/03=p) نسبت به گروه کنترل به طور معنی دار پایین تر بود. با این وجود، HDL-C فقط در گروه چای سبز نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری (0/007=p) داشت، به عاوه، تغییرات TG در چهار گروه تفاوت معنی داری نداشت (0/20=p)، اما در درصد چربی زیر پوستی در هر سه گروه تجربی به طور معنی دار (0/0001=p)کاهش یافت. نتیجهگیری: در صورتی که تمرین هوازی با مصرف چای سبز همراه شود، به دلیل اثر آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این مکمل، بهبود بیشتری در عوامل خطر زای قلبی – عروقی زنان چاق ایجاد خواهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
تمرین هوازی؛ چای سبز؛ عوامل خطرزای قلبی- عروقی؛ زنان چاق | ||
مراجع | ||
1. Basu, A., Du, M., Sanchez, K., Leyva, M.J., et al. 2011, Green tea minimally affects biomarkers of inflammation in obese subjects with metabolic syndrome. Jourmal of Nutrition, vol. 27, no. 2, pp. 206-213. 19. Mendoza-Carrera, F., Ramirez-Lopez, G., Ayala-Martinez, N.A., Garcia-Zapien A.G., et al. 2010. Influence of CRP, IL6 and TNFα gene polymorphisms oncirculating levels of C-reactive protein in Mexican adolescents. Archives of Medical Research, vol. 41, no. 6, pp. 472-7. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,991 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,597 |