
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,880 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,327 |
مدیریت شبکه توزیع زعفران در شهرستان تربت حیدریه | ||
پژوهش های زعفران | ||
مقاله 5، دوره 9، شماره 2 - شماره پیاپی 18، اسفند 1400، صفحه 278-260 اصل مقاله (1.59 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jsr.2021.4026.1150 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه رستگاری پور* 1؛ فریبا برابادی2 | ||
1استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تربت حیدریه | ||
2تربت حیدریه- دانشگاه دولتی تربت حیدریه | ||
چکیده | ||
یکی از عوامل مهمی که باعث عدم تحقق اهداف توسعه کشاورزی و افزایش تولید و درآمد کشاورزان در کشورهای درحالتوسعه میشود نارسایی سیستم توزیع محصولات کشاورزی است. زعفران بهعنوان یکی از مهمترین محصولات کشور از این امر مستثنا نمیباشد. لذا هدف اصلی این مطالعه طراحی مسیر بهینه توزیع زعفران با کاربرد روش برنامهریزی آرمانی چند انتخابی است. بهمنظور دستیابی به این هدف آمار و اطلاعات موردنیاز با استفاده تکمیل 352 پرسشنامه در بخش تولیدکنندگان، 40 پرسشنامه در بخش عمدهفروشان و 150 پرسشنامه در بخش خردهفروشان با روش نمونهگیری تصادفی در دسترس و در شهرستان تربتحیدریه بهعنوان یکی از مهمترین مراکز تولید این محصول جمعآوری گردید. نتایج حاصل از بهینهسازی مدل نشان داد 64 درصد از کشاورزان نمونه مورد مطالعه کمتر از 10 کیلوگرم زعفران را به انبار فرضی منتقل میکنند. 32 درصد از کشاورزان بین 10 تا 50 کیلوگرم و تنها 4 درصد آنان بیش از 50 کیلوگرم زعفران را به انبار فرضی منتقل کردند. 62 درصد عمدهفروشان کمتر از 100 کیلو زعفران و 38 درصد مابقی بیشتر از 100 کیلو زعفران را از انبار فرضی دریافت نمودند. همچنین20 درصد عمدهفروشان کمتر از 20 کیلو زعفران، 52 درصد آنان بین 20 تا 40 کیلو زعفران و 28 درصد بیش از 40 کیلو زعفران را به خردهفروشان انتقال دادند. طبق پاسخ بهینه مدل، متوسط میزان انتقال زعفران از خردهفروشان به بخش کدکن، جلگه رخ، بایگ و بخش مرکزی تربتحیدریه نیز به ترتیب برابر 0.88، 0.34، 0.87 و 32.76 کیلوگرم گزارش شد. همچنین نتایج بهینهسازی مدل با سه کانال توزیع نشان داد کانال توزیع شماره 2 (کشاورز- خردهفروش- مصرفکننده) بهعنوان کانال بهینه با کمترین هزینه انتخاب گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
زعفران؛ برنامهریزی آرمانی چند انتخابی؛ کانال توزیع؛ تربتحیدریه | ||
مراجع | ||
Agricultural Jihad Reports. 2019. Ministry of Jihad Agricultural. Agricultural Jihad Reports. 2021. Ministry of Jihad Agricultural. Akbari, M., Asadpour, M., Karimian Ravandi, M. and Hosseini Koupaei, Sh. 2019. Identifying the Difficulties of Horticultural Product Distribution Channels (Case study: The Central Fruit and Vegetable Organization of Tehran Province), Journal of Rural Research, 10(3): 408-423. Akbari, M., Asadpour, M., Karimian Ravandi, M. and Hosseini Koupaei, Sh. 2019. Identifying the Difficulties of Horticultural Product Distribution Channels (Case study: The Central Fruit and Vegetable Organization of Tehran Province), Journal of Rural Research, 10(3): 408-423. Anabestani, A. A. and Tolabi Nejad, M. 2019. Assessment and prioritization of agricultural marketing challenges using Fuzzy Analytical Network Process (case study: the central rural city Poldokhtar), Gheographical Planning of Space Quarterly Journal, 8(30): 59-78. Anbari, Kh., Ahmadi, Y., Rezaeian, S., Tomaj, S., Shirzadegan, R. and Pirzad Rozbehani, N. 2018. Using the Cochran's formula to examine the significance of student acceptance or rejection, Iranian Journal of Medical Education, 18(34): 319-321. Asiabani, N., Rafiee, H., Aminizadeh, M. and Mehrparvar Hosseini, E. 2020. Determining the Structure of Saffron Target Markets and Analyzing Its Impact on Iranian Exports, Journal of saffron agronomy and technology, 8(3): 421-426. Ataei, M. 2014. Multi-criteria decision making. Shahroud University of Technology Publications, Second edition. Bastani, M., Ketabi, S. and Ghandehari, M. 2014. Provide an integrated model for product allocation to distributors in the supply chain using data envelopment analysis, Journal of Operational Research and Its Applications, 11(1): 119-131. Boso, N., Story, V. M. and Cadogan, J. W. 2013. Entrepreneurial orientation, market orientation, network ties, and performance: Study of entrepreneurial firms in a developing economy. Journal of Business Venturing, 28(6), 708-727. Cardone, L., Castronuovo, D., Perniola, M., Cicco, N. and Candido, V. 2020. Saffron, the king of spices: An overview, Scientia Horticulturae, 272: 1-11. Didehkhani, H., Mehrani, H., badie, F. and Yusefi Komijani, A. 2019. Evaluation of Multi-channel Marketing Strategies Based on Fuzzy ANP and TOPSIS, Iranian Journal of Trade Studies, 23(92): 55-80. Han, H. and Chen, Q. 2021. Sustainable supply chain management: Dual sales channel adoption, product portfolio and carbon emissions, Journal of Cleaner Production, 281: 1-14. Ho, H. P. 2019. The supplier selection problem of a manufacturing company using the weighted multi-choice goal programming and MINMAX multi-choice goal programming, Applied Mathematical Modelling, 75: 819-836. Hollensen, S. 2015. Marketing management: A relationship approach. Pearson Education. Jea, D. and Li, S. 2020. Optimal decisions and distribution channel choice of closed-loop supply chain when e-retailer offers online marketplace, Journal of Cleaner Production, 265: 1-12. Kalantari, Kh., Asadi, A., Mirjalaei Filabi, M., Lavaei Adriani, R. 2021. Analysis of Saffron Production Challenges from the Perspective of Saffron-growers in Mashhad County, Journal of Saffron Research, 9(1): 177-193. Karbasi, A. R., Hoseini, M., Kareshki, H. and Moghimi, Z. 2021. Evaluation of Awareness, Attitude and Willing of Saffron Farmers to Application of Saffron Research, Journal of Saffron Research, 8(2): 207-221. Karimi, N. and Rasti-Barzoki, M. 2019. A game theoretic approach for pricing, advertising, and service level decisions in a dual-channel supply chain: Centralized decision, Journal of Industrial Engineering Research in Production Systems, 6(13): 179-193. Kohansal, M. R. and Ramezani, M.R. 2021. Analysis of the role of socio-economic factors in the ecological sustainability of saffron cultivation; a case study of Gonabad County, Journal of Saffron Reaserch, 8(2): 127-142. Kumar, V., Jones, E., Venkatesan, R. and Leone, R. P. 2011. Is market orientation a source of sustainable competitive advantage or simply the cost of competing? Journal of Marketing, 75(1), 16-30. Mayer, T., Melitz, M. J. and Ottaviano, G. I. 2014. Market size, competition, and the product mix of exporters. The American Economic Review, 104(2), 495-536. Mirbagheri, Sh., Rafiee, H. and Akbarpour, H. 2019. Market structure analysis and export pattern of Iranian saffron, Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 35(5): 802-818. Mosalapoor, H. and Tahan, M. 2019. Barriers and Problems of Exporting Saffron and Barberry and Providing Solutions for Export Expansion (Case Study: South Khorasan Province), Journal of Saffron Reaserch, 7(1): 83-97. Mykhailenko, O., Desenko, V., Ivanauskas, L. and Georgiyants, V. 2020. Standard operating procedure of Ukrainian Saffron Cultivation According with Good Agricultural and Collection Practices to assure quality and traceability, Industrial Crops and Products, 151: 1-12. Paksoy, T. and Chang, Ch. 2010. Revised multi-choice goal programming for multi-period, multi-stage inventory controlled supply chain model with popup stores in Guerrilla marketing, Applied Mathematical Modelling, 34(11): 3586-3598. Parhizkari, A. 2021. Identifying the Difficulties of Horticultural Product Distribution Channels (Case study: The Central Fruit and Vegetable Organization of Tehran Province), Journal of Agricultural Economic Research, 13(1): 1-24. Pettijohn, C. E., Pettijohn, L. S. and Taylor, A. J. 2002. The influence of salesperson skill, motivation, and training on the practice of customer-oriented selling. Psychology and Marketing, 19(9), 743-757. Saaty, T. 1980. The analytical hierarchy process, planning priority, Resource Allocation Tws Publication, USA, 287. Safari, M. and Gerami, K. 2021. Prioritization of Methods and Criteria of Spraying for Wheat Fields by Analytical Hierarchy Process, Iranian Journal of Biosystem engineering, 51(1): 139-148. Sedighi, H. and Ahmadpour Khakhk, A. 2005. Assessing the attitude of saffron farmers towards the production and development of saffron cultivation and examining their problems, Iranian Journal of Agricultural Science, 36(3): 689-699. Shahdoust, Z. and Ahmadvand, M. 2021. Feasibility Study of Saffron Cultivation from Farmers’ Viewpoint in Sharifi, M., Akram, A., Rafiee, SH and Sabzeh parvar, M. 2014. Prioritization of crop strategic cropping in Alborz province using fuzzy Delphi and hierarchical analysis process (AHP). Journal of Agricultural Machinery, 4(1), 116-124. Song, B., Li, M. and Zhuang, W. 2021. Dynamic channel control and pricing of a single perishable product on multiple distribution channels, European Journal of Operational Research, 288(2): 539-551. Sun, L., Jiao, X., Guo, X. and Yu, Y. 2021. Pricing policies in dual distribution channels: The reference effect of official prices, European Journal of Operational Research, Available online 27 March 2021. Tavassoli, B. 2008. A survey of marketing agricultural products tnegnahay, Loaders, master's thesis. Tohidi, A., Ghorbani, M., Karbasi, A., Asgharpourmasouleh, A. and Hassani-Mahmooei, B. 2021. Investigating the Effective Factors on Saffron Consumers' Preferences. Journal of saffron agronomy and technology, 9(1): 91-106. Wollen, G.H. and Turner, G. 1970. The cost of food marketing, Journal of Farm Economic, 21:63-83. Zare, Sh. 2007. Economic study of production and marketing of agricultural products in Fars province, Loaders, master's thesis, Faculty of Agriculture, University of Shiraz. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 552 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 389 |