
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 301 |
تعداد مقالات | 3,173 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,211,808 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,380,299 |
بررسی موانع و مشکلات صادرات زعفران و زرشک و ارائه راهکارهای افزایش صادرات (مطالعهی موردی: استان خراسان جنوبی) | ||
پژوهش های زعفران | ||
مقاله 7، دوره 7، شماره 1 - شماره پیاپی 13، شهریور 1398، صفحه 83-97 اصل مقاله (494.21 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jsr.2018.1733.1066 | ||
نویسندگان | ||
حسین مصلی پور* 1؛ محمد طحان2 | ||
1گروه حسابداری و اقتصاد، واحد قاینات، دانشگاه آزاد اسلامی، قاینات، ایران. | ||
2باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بیرجند، دانشگاه ازاد اسلامی، بیرجند، ایران. | ||
چکیده | ||
یکی از مباحث مهم در اقتصاد دنیا بحث صادرات غیر نفتی و محصولات کشاورزی است. کشور ایران با توجه به شرایط اقلیمی مناسب جایگاه ویژه ای را در پرورش محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده است، که در این میان زعفران و زرشک جایگاه ویژه ای دارند، به طوریکه ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران و زرشک جهان شناخته شده است، اما در بحث صادرات محصولات زعفران و زرشک با چالش هایی مواجه است در این تحقیق سعی شده به بررسی عوامل فراروی صادرات زعفران و زرشک با توجه به عناصر آمیخته بازار از دیدگاه کارشناسان، متخصصان و صادرکنندگان پرداخته شود. در این از نوع پژوهش توصیفی – کاربردی می باشد به بررسی رابطه 6 متغییر مستقل ویژگی محصول، کیفیت، بسته بندی، قیمت، کانالهای توزیع ، تبلیغات پیشبردی با متغییر وابسته صادرات پرداخته شده است. پرسشنامه ای تهیه و بین کارشناسان، متخصصان و صادرکنندگان توزیع گردیده است. نمونه مورد بررسی ۱2۰ نفر از کارشناسان می باشد و داده ها با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از جمله نتایج این تحقیق می توان به شناسایی موانعی چون کانال های توزیع نامناسب،بسته بندی نامطلوب و کمبود تبلیغات برون مرزی و عدم معرفی محصولات زعفران و زرشک به بازار هدف، وجود دلالان و واسطه ها اشاره کرد در انتهای تحقیق نیز پیشنهاداتی به منظور رفع این موانع ارائه شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
بررسی موانع؛ زعفران؛ زرشک؛ صادرات؛ راهکار افزایش صادرات | ||
مراجع | ||
Amiri, Borstani, R., and Ranjbaraki, A., 2008. An analysis of competitiveness of Iran's saffron supply Qaen. Proceedings of the Sixth Iranian Conference on Agricultural Economics. Mashhad Ferdowsi University, Mashhad, Iran. [in Persian].
Azizi, J., and Yazdani, S., 2008. Examine Iran's export market with emphasis on the relative advantage of exporting. J. Res. Dev. Agric. Hortic. 73, 146-154. [in Persian with English Summary].
Behnia, M.R., 2005. Problems and barriers of saffron in South Khorasan. Second National Gold Star, Islamic Azad University, Qaenat Branch, Iran. [in Persian].
Feli, S., Pezeshki Rad, G., and Chizari, M., 2008. Packaging industry and its role in exporting saffron. J. Agric. Eng. Nat. Resour. 5(20), 37-59. [in Persian with English Summary].
Farahmand, K., Daneshvar Kakhki, M., Shahnevi, N., Ghasemi, V., and Hemmati Kakhki, A., 2012. Investigating the factors affecting the development of saffron market using fuzzy Delphi. J. Agric. Econ. 6(3), 97-119. [in Persian with English Summary].
Mollafilabi, A., and Iman Khan, N., 2010. Factors affecting enhancement of saffron (Crocus sativus L.) exports. Acta Hort. 850(850), 315-318.
Khalidi, K., and Rahimzadeh, A., 2009. Strengths, weaknesses, opportunities and threats to Iran's agricultural exports. Agric. Dev. Econ. 62, 83-103. [in Persian with English Summary]
Mojtabai, M., 2011. Management on Saffron World Trade, Mazraedaran Monthly. No. 17. [in Persian].
Mollafilabi, A., and Khaghani, S., 2008. Evaluation of production possibility for barberry with new technologies, opportunities and challenges. Second National Gold Star, Islamic Azad University, Qaenat Branch, Qaen, Iran. [in Persian].
Mousavi, S.N., Yazdani, S., and Rezaei, M.R., 2009. Effects of globalization on agricultural export: Case study of saffron. J. Agric. Econ. Res. 1(2), 43-60. [in Persian with English Summary].
Nehvi, F.A., Qadri, H., and Singh, S.P., 2008. Saffron in India and Iran: A review of production, processing and marketing. Indian J. Crop Sci. 3(1), 453-462.
Parmeh, Z., Hosseini, M.A., Nabizadeh, A., and Mohebbi, H.R., 2010. Iran's saffron: Export capacity and target markets. J. Bus. Res. 51, 59-95. [in Persian with English Summary].
Pasban, F., 2006. Investigating the Factors Affecting Iran's Saffron Export. J. Econ. Res. (2), 1-14. [in Persian with English Summary].
Seddiqi, H., and Ahmadpoor Kakhk, A., 2007. Assessing saffron farmers' attitude toward producing and developing saffron crop and examining their problems (Case study: Gonabad county). Iran. J. Agric. Sci. 36(3), 689-699. [in Persian with English Summary].
Shahroudi, A., Firoozae, A., and Chizari, M., 2007. Structures affecting the performance and quality of saffron product: Case study Torbat Heydarieh. J. Agric. Sci. Dev. Educ. 3(1), 143-157. [in Persian with English Summary].
Tahan, Z., and Danaee, H., 2012. Analysis of the factors affecting the marketing of exports, Case study of barberry. Commer. Rev. 55(4), 72-87. [in Persian with English Summary].
Taszaki, R., 2010. Industrial export cluster of saffron in Razavi and South Khorasan provinces. Industrial Township of Khorasan Razavi, Iran, pp. 27-20. [in Persian]. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,527 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,052 |